Keuzestress

Keuzestress… Ja die hoor ik vaak in de loopbaangesprekken die ik voer.

De meeste coachees zien dit niet zo als probleem. Ja, een probleem kun je tackelen… en dit voelt vaak lood en loodzwaar voor mensen.. Het is een ramp! Zeker als ze het lef hebben om een stap te zetten uit hun comfort zone en voorzichtig voorsorteren op een loopbaanswitch. Dan voelt elke stap onzeker, spannend en onmogelijk.

Na de gebruikelijk ja maar wat zullen ze dan denken-relaas.. komen we vaak tot de kern… Dan tackelen we regelmatig oude belemmerende overtuiging die veel blokkades wegnemen… maar dan.. wat als je veel leuk vindt en veel kunt? En focus niet lukt of niet helpt.. Tja, dan adviseer ik wel eens iets ongemakkelijks: Ga het gewoon doen, ga ervaren, ga vragen stellen, meedoen, meekijken, ergens binnenlopen of gewoon ergens beginnen, ga op je snuit, schud eens goed nee.. of..

GENIET, ERVAAR EN BEWONDER…

en dan stel je vrolijk je plannen weer bij, als het nodig is, en dat zal vast wel een keer zijn: DE droombaan bestaat niet, maar een droombaan voor jou voor nu, die is er zeker wel.

Net als die prachtige kleuren hier onder, zoveel moois. Ik kies er 1 en schilder 1 wand in mijn woonkamer, of toch 2. En over 3 jaar, dan schilder ik het misschien wel weer over met een andere kleur. Of nog eens met zelfde kleur…

Durf te kiezen en je komt in beweging! (overschilderen kan altijd nog)

Annemarie

De rode draad binnen mijn werk is verbinden, verbeteren een snufje verbazen en een leven lang leren.

Geef een reactie